F1, Social Media en verwarring

Vandaag was er even kortstondig een hoop verwarring. Waarom? Een samenloop van omstandigheden zette Ferrari in de spotlights. Er werd namelijk gedacht dat de Scuderia op een persconferentie bekend zou gaan maken dat Raikkonen in 2014 voor het team uitkomt. Miscommunicatie of goed opgezette stunt?

Het rare nieuws begon vanmorgen al. Toen stond er op de al dan niet officiële Facebookpagina van Fernando Alonso het volgende.

Alonso zijn post op Facebook

Alonso zijn post op Facebook

Een rare post op een Facebookpagina die door veel Alonso volgers als officiële pagina wordt gezien. Daarbij komt nog dat er in het Silly Season al heel lang gesproken wordt over een terugkeer van Kimi Raikkonen bij Ferrari. Met deze post lijkt Alonso een aftrap te geven van een dag vol verwarring.

Eddie Jordan roept al lange tijd dat Raikkonen weer voor Ferrari zal rijden. Vorig jaar riep diezelfde Jordan dat Lewis Hamilton naar Mercedes zou verkassen en toen had hij gelijk. Of Jordan ook ditmaal gelijk heeft is dus nog niet duidelijk.

Ook het Duitse Bild deed vandaag een duit in het zakje. Volgens de Duitser zou Raikkonen gisterenavond het contract hebben getekend met Ferrari. Kijkend naar de post van Alonso die nu 17 uur geleden gedaan is zou dit betekenen dat Alonso deze tekst gisterenavond heeft getypt toen Raikkonen zijn contract ondertekende. Het is nu bijna 16.00 uur. Reken 17 uur terug en Alonso moet dit maandagavond op Facebook hebben gegooid.

Tweet van Jennie Gow

Tweet van Jennie Gow

Om Half 1 Britse tijd, half 2 in Nederland tweette Jennie Gow het bovenstaande berichtje de wereld in. De in de F1 wereld actieve dame met 31.800 volgers had via via gehoord dat Ferrari om 13.00 uur Britse tijd, 14.00 uur Nederlandse met een persconferentie zou komen.

Met deze tweet gooide Gow weer wat meer olie op het vuur. De meeste F1 liefhebbers zaten door deze doorgaans goed geinformeerde dame in spanning af te wachten. Deze Tweet van Gow is echter de wereld in gekomen door een misverstand.

Ferrari kwam vandaag wel degelijk met een persconferentie. Deze persconferentie was om 14.00 uur Nederlandse tijd in Frankfurt. Mevrouw Gow had dus wel degelijk gelijk dat Ferrari met een persconferentie kwam, maar mevrouw had niet door dat deze persco gehouden werd voor de Ferrari 458 Speciale. Iets meer dan twee uur geleden tweette RaceXpress namelijk het volgende:

Tweet van RaceXpress

Tweet van RaceXpress

De tweet van Gow ging dus over de onthulling van de Ferrari 458 Speciale, maar al dan niet onbedoeld werden veel F1 liefhebbers door deze vrouw op het verkeerde been gezet. Men dacht namelijk aan een persconferentie van Ferrari waarin de line-up voor 2014 zou worden bekend gemaakt.

Goed. Tot zo ver de onduidelijk die op Social Media ontstond en leidde tot een hoop speculaties. Ferrari zelf kwam namelijk niet met een aankondinging van een persconferentie en ook het nieuws dat Raikkonen een contract had ondertekend werd tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Nog een bijkomstigheid was dat vandaag, op 10 september, precies zeven jaar geleden bekend werd gemaakt dat Kimi Raikkonen voor Ferrari zou gaan rijden! F1Madness sloeg zelfs helemaal door. Zij kwamen naar buiten met een bericht waarin officieel bekend was gemaakt dat Raikkonen voor Ferrari zou gaan rijden. Het bericht bestond uit de nodige details. Kimi zou een tweejarig contract hebben getekend, 20 miljoen gaan verdienen en Shell zou het salaris betalen van Kimi. Het artikel bevatte zelfs een reactie van Luca di Montezemolo. Apart.

Zo zie je maar weer wat een simpele tweet kan veroorzaken. Zullen ze daar bij Ferrari van balen? Nee zeker niet. Misschien zijn ze er zelfs wel heel erg blij mee en wie weet hebben ze dit plannetje wel zelf bedacht. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan wat commotie waardoor alle schijnwerpers op je zijn gericht? Het zou wel eens een hele goede stunt kunnen zijn geweest van de Scuderia.

Waar Kimi Raikkonen volgend seizoen rijdt is dus nog niet duidelijk. Misschien wel bij Ferrari. Misschien ook niet. Tot op heden is een ding zeker. Op 10 september 2013 herhaalt de historie zich niet.

Kimi volgend jaar weer in het rood van Ferrari?

 

Plaats een reactie